Gå till innehåll
Värmdö Ridklubb
Värmdö Ridklubb

Ordningsregler

För att verksamheten skall fungera på bästa sätt, samtidigt som vi behåller vårt krav på hög säkerhet har vi nedan skrivit upp några punkter som vi vill att du som rider hos oss på Värmdö Ridklubb följer:

  • Du bör vara här senast 20 minuter innan lektionens början. Så du hinner borsta din ponny/häst innan. Är din ponny/häst redan inne på lektion fråga någon av ridlärarna vilken annan ponny/häst du kan hjälpa till med att borsta.
  • Vid försening, tänk på att när ridläraren stängt dörrarna till ridhuset har lektionen börjat och då är det för sent att komma in.
  • Alla ryttare som skall rida måste vänta i boxen på att ridläraren säger till att ni får komma in i ridhuset och i vilken ordning som ni går in. Du som skall rida en ponny/häst som redan finns i ridhuset väntar på att ridläraren säger till att du kan komma in i ridhuset.
  • När du leder din ponny/häst skall tygeln ligga kvar på halsen.
  • När du kommit in i ridhuset får du inte sitta upp innan ridläraren har hunnit stänga ridhusdörrarna och sagt ”varsågoda att sitta upp”.
  • När du ridit klart och hoppat av din ponny/häst, står du kvar och väntar på att ridläraren säger till att ni skall gå ut och i vilken ordning eller lämnar över ponnyn/hästen till nästa ryttare när den kommer in i ridhuset/utebanan.
  • När du kommit in i boxen tar du av utrustningen och hänger upp den på sin plats. Sedan borstar du av din ponny/häst. Lägg tillbaka borstarna i korgen utanför boxen. Glöm inte att ta av eventuella benskydd.
  • Är du nybörjare måste du ha egen ledare till ponnyn/hästen med dig, eftersom vi tyvärr inte har möjlighet att ordna ledare.
  • Ni som tittar på lektionen; tänk på att inte prata högt på läktaren med annan publik eller att prata med den som rider.
  • Obligatorisk klädsel är: Godkänd hjälm (finns att låna i stallet) samt ridstövlar eller ridskor/skor med klack.

Vi ser gärna att du använder: Ridhandskar, ridspö, säkerhetsväst och långt hår ska vara uppsatt i hästsvans eller fläta.

Sporrar får endast användas om ridläraren har sagt till

Vi på ridskolan har tagit beslutet att inte tillåta filmning under ridskolans lektioner. Anledningen är att filmerna inte används i utbildningssyfte utan hamnar på sociala medier. Även om man filmar en elev så är det omöjligt att inte få med sina ridkamrater när man rider i grupp. Vi vill att våra barn, ungdomar och vuxna ägnar sin fulla uppmärksamhet åt hästen och sin ridutbildning när de är hos oss. Vi kommer därför att uppmana alla våra elever att låta mobilen vara den tiden man är i stallet.


Publicerad: 2022-09-01

Senast uppdaterad: 2022-11-16

Författare: Charlotte Lindén Ahmad

Sponsorer