Gå till innehåll
Värmdö Ridklubb
Värmdö Ridklubb

Hästuppfödning

Vi söker nu sponsorer till vår hästuppfödning – en unik möjlighet!

 

Värmdö Ridklubb är en föreningsdriven ridskola för alla.

Våra hästar är det mest centrala i vår verksamhet. Idag är det svårt att få tag på lämpliga hästar för ridskoleverksamhet i Sverige. Många avlar specifikt för tävling men vi söker trevliga, allsidiga, stabila och trygga ridskolehästar.

PDF för utskrift finns här Pdf, 280.9 kB.

Vi har de senaste åren därför fött upp fyra föl på en av ridskolans mest uppskattade ponnyer. Det har varit ett väldigt lyckat koncept som vi vill utveckla vidare för vår framtida hästförsörjning.

Egen uppfödning ger ridskolans elever en unik upplevelse och samtidigt extra kunskap om att föda upp, rida in, och följa en ponny/häst från födseln till färdig skolhäst som de sedan kan få möta i verksamheten.

En betäckning med alla dess avgifter fram till dess att stoet är dräktig kostar 30 000kr. Vanligtvis leder ett, eller två försök till ett föl, men vi kan av naturliga skäl inte utlova en lyckad dräktighet.

Som sponsor erbjuds ni en attraktiv exponering:

  • Skylt i ridhuset samt plakett på sponsortavlan (oavsett utgång av inseminering)
  • Namnge fölet
  • Er namnskylt vid boxen
  • Publicitet till medlemmar via klubbens hemsida och sociala medier under fölets första år.

Exponeringen på en ridskola är stor, inte bara för barn och ungdomar, utan även för deras föräldrar och vuxna elever som rör sig i verksamheten dagligen. Klubben arrangerar såväl ett flertal klubbtävlingar men även 1* och 2* tävling där inresande ekipage och publik från hela Stockholmsdistriktet kommer till vår anläggning.

Ridning erbjuder en ansvarstagande och stressfri miljö i samspel med djur och natur, något som är unikt i den intensiva vardag som vi och våra ungdomar lever i idag. Var med och sponsra vår nya häst och ge därigenom fler unga möjligheten till ridning, idrottande, tillhörighet och gemenskap.

Sammantaget får ni som sponsor stor exponering under lång tid för en låg investering, men framför allt bidrar ni till att klubben kan öka möjligheten för fler att rida. Dessutom har ni chansen att vara med på en unik resa tillsammans med ett eventuellt föl, ridskolan och dess elever.

För mer information kontakta oss på info@varmdoridklubb.se

Fakta om klubben:

  • Ridning för alla inklusive pararidning
  • 400 medlemmar
  • 16 000 lektioner/år, ridläger, kurser samt ett flertal tävlingar
  • 32 hästar och ponnyer
  • Medlemmar i Riksidrottsförbundet och Svenska Ridsportförbundet
  • Välutbildad personal såsom Hippolog, Svensk Ridlärare Level 2 och 3, Ridledare samt Diplomerad hästskötare

Sponsorer