Gå till innehåll
Värmdö Ridklubb
Värmdö Ridklubb

Om klubben

Värmdö Ridklubb är en föreningsdriven ridskola som är ansluten till Svenska Ridsportsförbundet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Ridskolornas Riksorganisation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Svenska Ridlägerarrangörers Riksförbund. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Värmdö Ridklubb får som alla föreningar s.k. statligt och kommunalt aktivitetsbidrag för barn- och ungdomsverksamheten.

Mål

Värmdö Ridklubb har som mål att erbjuda praktisk och teoretisk ridutbildning med hög kvalitet, samt ge framför allt ungdomar en positiv fritid där alla åldersgrupper kan umgås på lika villkor.

Värdegrund

Vår värdegrund följer Svenska Ridsportförbundets där ridsportens gemensamma värderingar utgår från allas lika värde och en tydlig demokrati där alla kan vara med och påverka. Inom Värmdö Ridklubb arbetar vi för en anda där:

 • Vi tar ansvar.
  Vi tar ansvar för våra hästar och ser till att hästen finns i en säker miljö. Vi agerar om hästen far illa.
 • Vi respekterar.
  Vi respekterar alla och lever som vi lär. Vi står upp när något är orätt.
 • Vi engagerar.
  Vårt engagemang för hästar och medmänniskor är vår drivkraft.
 • Vi sprider glädje.
  Vi sprider glädje och gemenskap i en trygg miljö.
 • Vi är bäst tillsammans.
  Vi är schyssta och skapar förutsättningar för varandra att lyckas.

Medlemmar

Antalet regelbundet ridande veckoelever uppgår till ca 400. Därtill kommer elever som deltar i olika extra arrangemang.

Medlemmarna i Värmdö Ridklubb äger och driver ridskolan. Till detta har klubben anställt personal - alla välutbildade och erfarna som ansvarar för all ridskoleverksamhet.

Anläggningen

Vår anläggning består av två stallar med drygt 50 hästar, ridhus och en stor belyst ridbana. Markarealen omfattar 50 ha som till största delen är stängslad betesmark.
I ridhusdelen finns en stor cafeteriadel, personal- och klubbutrymmen och en lektionssal.

Vi erbjuder

Klubben äger ponnyer och stora hästar. Dessa används i undervisningen som omfattar:

 • ridgrupper för både nybörjare och erfarna, barn och vuxna
 • knattegrupper
 • funkisridning
 • företagsridning

Under lov och helger erbjuds kurser och lägerverksamhet. Vi har också kvällskurser och skräddarsyr gärna företagsarrangemang och kan erbjuda konferensmöjligheter. För medlemmar med egen häst ordnar klubben träningar och kurser i hoppning och dressyr för såväl klubbens instruktörer som för externa välrenommerade tränare.

Arrangemang

Tävlingar arrangeras i olika former och nivåer, både för ridskolans elever, klubbens aktiva tävlingsryttare samt (lokala) 1* och (regionala) 2* tävlingar för andra klubbars ryttare i Stockholmdistriktet med omnejd.

Därutöver ordnas olika klubbarrangemang av ungdomssektionen och andra ideella krafter i form av teorilektioner och studiecirklar, riduppvisningar och shower, utflykter och studiebesök, lekar och tävlingar, försäljning av klubbtröjor mm.

Ridning och hästar är ett intresse för alla åldrar, en gemenskap för hela familjen. Hos Värmdö Ridklubb finns en plats för alla som har det gemensamma intresset - hästen.

Varmt välkommen!

Hästar på led

Publicerad: 2022-08-31

Senast uppdaterad: 2024-03-11

Författare: Charlotte Lindén Ahmad

Sponsorer